В навчальних закладах Херсонської області освіту здобуває 1399 переселенця

14 Січня 2020, 12:55

Фото IPC

В Херсонській області створено всі умови для отримання початкової, середньої, спеціальної та вищої освіти переселенцями з Криму та Донбасу.
Загалом на території області освіту здобувають 1399 дитини з родин переселенців, 256 з них — ВПО з Криму.

Про це кореспондентам IPC-Херсон розповіла заступниця директора Департаменту освіти Херсонської обласної державної адміністрації Ніна Левенець.

“За результатами аналізу реалізації права на освіту внутрішньопереміщених осіб встановлено, що в закладах освіти області створено умови для здобуття освіти цією категорією громадян. Загалом в навчальних закладах різних рівнів на Херсонщині навчаються 1399 особи з-поміж ВПО. З них — 200 дошкільнят, 448 здобувають загальну середню освіту, в профтехучилищах — 34 дитини та вищу освіту на території області здобувають 517 студентів-переселенців. З цих дітей найбільше представників Донецької області — 822, 261 особа з Луганської області та 256 дітей з території тимчасово окупованого Криму. “- зазначила Левенець.

Найбільше переселенців здобувають освіту в обласному центрі, а також в Генічеському, Скадовському районі та місті Нова Каховка. Жодного звернення від громадян про відмову від навчання дитини-переселенця не надходило.

Нагадаємо, що в обласній адміністрації планують створити на території Херсонщини місця компактного проживання для переселенців з Криму та Сходу України. Як варіант розглядають Генічеський район. Подробиці за посиланням.

Читати текст російською.