В Херсоні проводять обшуки у справі Гандзюк

20 Січня 2020, 12:10

Фото з сайту Офісу Генерального прокурора

Прокурорами Офісу Генерального прокурора у взаємодії зі слідчими органів Служби безпеки України 20 січня 2020 року у місті Херсоні та інших населених пунктах області проводиться спецоперація з метою припинення діяльності злочинної організації, яка вчиняла в регіоні насильство над особами та підпали чужого майна.

Про це повідомляє офіційний сайт Офісу Генерального прокурора.

“Повідомлено про підозру керівнику злочинної організації, колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань. Слід зазначити, що обвинувальний акт щодо вказаної особи вже перебуває на розгляді Приморського районного суду м. Одеси з угодою про визнання його винуватості у заздалегідь не обіцяному приховуванні нападу на Катерину Гандзюк.

Також повідомляється про підозру іншим членам злочинної організації”,- повідомляє сайт.

Крім того, прокуратурою, спільно зі співробітниками оперативних підрозділів СБУ, розпочато низку обшуків з метою відшукування додаткових доказів у кримінальному провадженні за фактом нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, що в роковини смерті Катерини Гандзюк на головній площі Херсона зібралось більше сотні її друзів та просто небайдужих городян, що прийшли вшанувати пам’ять загиблої активістки. Саме 4 листопада 2018 року Катерина померла в одній з київських лікарень, так й не зумівши оговтатись після нападу. 96 днів після замаху на неї вона боролась за життя. Дівчину облили сірчаною кислотою в дворі її будинку, що й стало причиною її передчасної смерті. Читати докладніше тут. 

Читати новину російською.