В Генічеську планують збудувати житлове містечко для переселенців

13 Січня 2020, 12:16

Фото IPC-Херсон

В обласній адміністрації планують створити на території Херсонщини місця компактного проживання для переселенців з Криму та Сходу України. Як варіант розглядають Генічеський район.

Про це під час селекторної наради в ХОДА кореспондентам IPC-Херсон розповів заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир.

“Протягом року ми плануємо розв’язувати це питання. Нами проведено аналіз, за результатами якого ми визначили, що на сьогодні є можливість збудувати за короткий термін житло для переселенців у у місті Генічеську. На ці висновки вплинуло як його географічне розташування на кордоні з Кримом, так і наявність вільного місця під забудову. На вулиці 40 років Перемоги є вільна ділянка розміром 4 гектари. Рішенням генічеської міської влади вже розроблено детальний план території.” – розповів Козир.

За цією адресою мають з’явитися шість чотирьохповерхових будинки. В них має бути 336 квартир, загальною площею 16 тисяч квадратних метрів. Проєктом передбачено наявність в прибудинковій зоні дитячих майданчиків, зелених насаджень та паркінгів.

Нагадаємо, що вимушені переселенці з зони ООС та Криму, що у 2017 році отримали в тимчасове користування кімнати в херсонських гуртожитках, бояться ці кімнати втратити. Про це дізнались наші кореспонденти після відвідання їх тимчасових помешкань. Виявилось, що ніяких документів на своє нове житло переселенці не мають, тому хвилюються що в будь-яку хвилину можуть бути звідти виселені. Подробиці за посиланням.

Читати російською.