Суд залишив під вартою особу, яку підозрюють в участі у “Самообороні Криму”

10 Січня 2020, 13:08

Фото сайт Кримський процес

9 січня Херсонський міський суд задовольнив клопотання слідчого та обрав  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою особі, що підозрюється в участі у незаконних збройних формуваннях на території півострова.

Затримали чоловіка 8 січня на КПВВ «Чонгар». Зловмисник саме намагався перетнути адміністративну межу з окупованим півостровом Крим.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Правоохоронці з’ясували, що у 2014 році громадянин ніс службу у складі незаконного збройного формування «Самооборона Криму» та сприяв окупації Російською Федерацією півострову Автономної Республіки Крим.
За словами начальника Головного управління поліції Криму Віталія Стрижака слідчі вручили затриманому повідомлення про підозру. Колишньому бойовику інкримінують правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України (Участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань). Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі до 15-ти років.

Як повідомляє Кримський процес, затриманим є севастополець Іван Антонов, 1977-го року народження. Суд встановив суму залога у 168 тисяч гривень.

Нагадаємо, що 10 грудня Херсонський міський суд відправив під домашній арешт члена “Єдиної росії” Ігоря Кучерявого, якого також було затримано при спробі перетину кордону з Кримом. Детальніше про це  читайте тут.

Читати російською.