Соціальний захист дітей-переселенців з Криму в області є недостатнім

16 Січня 2020, 13:43

Фото IPC-Херсон

Переселенці, що здобувають освіту на території Херсонської області, недостатньо соціально захищені. Проблема в недофінансуванні пільгових категорій учнів з місцевих бюджетів.

Про це під час селекторної наради в ХОДА кореспондентам IPC-Херсон розповіла заступниця директора Департаменту освіти Херсонської обласної державної адміністрації Ніна Левенець.

“Питання соціального захисту дітей за місцем навчання набагато складніше, аніж надання освітніх послуг. Про це свідчать звіти наданні місцевими органами освіти. Якщо брати дошкільну ланку, то тільки в місті Херсоні, трьох районах та чотирьох ОТГ в області прийняті рішення виконкомами про звільнення дітей-переселенців від сплати за харчування в закладах освіти. На жаль, є адміністративні одиниці, де дошкільники такої пільги не отримали. Наприклад, місто Гола Пристань, де проживає 7 дітей цієї категорії. Чи великі це гроші для місцевого бюджету? Думаю ні.
Така ж ситуація і з харчуванням дітей-переселенців і у сфері загальної середньої освіти. Якщо в місті Херсон безкоштовно харчується 212 учнів цієї категорії, то в Скадовському районі лише одна громада надала учням з Криму можливість отримати ці пільги,” – зазначила Левенець.

Не краще ситуація й в оздоровчій сфері. Цією пільгою скористались лише учні з Херсона, Нової Каховки, Голої Пристані та Каланчацької ОТГ. В інших регіонах області кошти на оздоровлення переселенців з Криму не передбачено.

Нагадаємо, що загалом на території області освіту здобувають 1399 дитини з родин переселенців, 256 з них — ВПО з Криму. Читати докладніше за посиланням.

Новина російською.