На селекторній нараді в ХОДА розглянуть питання реінтеграції Криму

08 Січня 2020, 17:16

Фото ХОДА

13 січня у Херсонській обласній державній адміністрації заплановано селекторну нараду, на якій планується детально розглянути питання реінтеграції Кримського півострова.

Про це кореспонденту IPC-Херсон повідомив очільник ХОДА Юрій Гусєв.

За його словами,  питання забезпечення необхідними сервісами українців, що покинули окупований РФ півострів, або в силу різних причин продовжують на ньому проживати, є пріоритетним для органів місцевої та центральної влади.

“Наступного понеділка ми проведемо нараду, що буде стосуватися питань Криму – того, як ми працюємо з громадянами, що там живуть, та з ВПО з півострова. Я хочу докладніше розглянути, яку ми надаємо медичну допомогу цим українцям та чи вистачає ресурсів області для неї. Питання автономізації та комп’ютеризації медицини зараз стоїть дуже гостро, особливо,  якщо брати до уваги доступ населення до медицини в Криму”- зазначив Гусєв.

Протягом наступного тижня структурні підрозділи ОДА мають відпрацювати ці питання та доповісти з підготовленими матеріалами на  селекторній нараді.

Нагадаємо, що, на думку віце-прем’єр-міністра України Дмитра Кулеби домінантними в процесі майбутньої реінтеграції Кримського півострова мають стати нематеріальні цінності.