На Херсонщині створюватимуть локальні радіостанції

21 Січня 2020, 10:30

Фото IPC_Херсон

На сьогодні Велика Олександрівка, Верхній Рогачик, Лазурне, Каланчак, Скадовськ, Новотроїцьке та Нижні Сірогози висловили бажання створити  свої  радіостанції та подали заявки.

Про це кореспондентам IPC-Херсон  повідомив представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Херсонській області Сергій Мовчан.

«10 років тому в кожному районі Херсонської області існувала радіостанція, сьогодні їх дві – в Херсоні та Новій Каховці. Керівництво Укртелекому, який є балансоутримувачем системи дротового радіомовлення в області, заявило, що з 1 лютого 2020 року відмовляється від фінансування та припиняє працювати з дротовим радіомовленням на Херсонщині», – відзначив Сергій Мовчан.

Він зазначив, що Національна рада з метою вирішення цього питання ще у 2015 році започаткувала проєкт «Мовлення громад», який і передбачає створення локальних радіостанцій. Зараз у Херсонській області успішно працюють радіостанції в селі Риково та смт Велика Лепетиха. У минулому році Іванівська громада отримала ліцензію та почала організовувати роботу в цьому напрямі. Ще біля десятка районі в ОТГ зможуть створити свої радіостанції найближчим часом.

Нагадаєємо, що  Росія глушить український телерадіосигнал на окупованих територіях. Цікаво, яке обладнання і звідки вона для цього залучає? До Центру журналістських розслідувань передали фото, зроблені в окупованому Криму, в безпосередній близькості до адмінмежі з Херсонською областю. Подробиці за посиланням. 

Читати новину російською.