Можливість доступ до медичних закладів осіб з інвалідністю є обов’язковою — Короленко

10 Січня 2020, 14:33

Однією з вимог для підписання договорів з НСЗУ для медичних закладів є надання комфортного доступу та  обслуговування осіб з обмеженими можливостями.

Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Короленко.

“Я хочу наголосити, що окрім автономізації та комп’ютеризації медичних закладів, однією з головних умов для підписання договорів з НСЗУ є вільний доступ до будівель, де ці послуги надаються. Особливо це стосується осіб з інвалідністю та мало мобільних груп населення. Це буде однією з вимог. Тому навіть якщо заклад під’єднано до системи, виконано всі умови окрім мобільного доступу — договір з таким закладом підписано не буде”- розповів Короленко.

Також директор Департаменту медицини зазначив, що всі вимоги НСЗУ мають бути виконані до 1-го квітня 2020 року. За його словами автономізації в області підлягали 55 медичних закладів. На ранок 8-го січня автономізовано 52, тобто 94% від загальної кількості. Решта 3 – в процесі перетворення.

Нагадаємо, що Херсонська область є першою на Півдні України за темпами впровадження електронної медицини. Подробиці за посиланням.

Читати матеріал російською.