Херсонщина в першій десятці за темпами впровадження електронної медицини

08 Січня 2020, 14:55

Фото IPC-Херсон

Херсонська область за темпами впровадження електронної медицини вийшло на перше місце на Півдні України, та знаходиться у першій десятці серед усіх областей. Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів директор Департаменту здоров’я Віктор Короленко.
“За темпами впровадження електронної медицини ми випередили Одеську область та знаходимось на першому місці серед Півдня України. З першого квітня цього року ми повинні повністю перейти на нові стандарти в медицині. Вже зараз обов’язковими умовами для підписання договорів з Національною службою здоров’я України є автономізація закладу, комп’ютеризація та інформатизація, а також наявність матеріально — технічної бази. Тож якщо медичний заклад не буде до 1-го квітня відповідати цим вимогам, договір з ним можуть не підписати,” – розповів Короленко.
За словами директору Департаменту здоров’я автономізації в області підлягали 55 медичних закладів. На ранок 8-го січня автономізовано 52, тобто 94% від загальної кількості. Решта 3 – в процесі перетворення.

Нагадаємо, що 9 серпня голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв підписав Меморандум з представником компанії «Advanter Health» Ярославом Сірим по впровадженню в медзакладах Херсонщини  автоматизації ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією в електронному вигляді. Детальніше читайте тут. 

Читати російською