“Активіст” пропонує зробити Генічеськ столицею нового СРСР

04 Січня 2020, 22:08

Під час останнього обміну полоненими між Україною та невизнаними республіками, представникам ОРДЛО було передано  генічанина Едуарда Коваленко. Коваленка було засуджено до 5 років позбавлення волі за статтею 114-1 УК “Перешкоджання законної діяльності Збройних Сил України”. Слідством було встановлено, що виступаючи на стихійному мітингу біля генічеського воєнного комісаріату на початку 2015-го року, Коваленко закликав зупинити мобілізацію, погрожуючи перекрити дорогу до Генічеська та захопити в ньому владу.
Після обміну Коваленко не змусив довго чекати на свою чергову появу в інформаційному просторі Херсонщини, та вже за кілька днів у своєму пості в соціальній мережі Facebook закликав на території Генічеського району заснувати місто, в яке в майбутньому планує розмістити столицю “Союзу Вільних Держав”.


“(текст публікується мовою оригіналу- ред.) ПРЕКРАСНЫЕ МЕСТА В СЕВЕРНОМ КРЫМУ-ТАВРИДЕ. А СЕВЕРНЫЙ КРЫМ-ТАВРИДАЭТО ГЕНИЧЕСКИЙ РАЙОН. На этой территории прекрасно расположится столица нового союзного образования-Союза Свободных Стран. Не Москва, не Киев и не Минск, а северная Таврида-Генический район. Объединяющее и примиряющее место для СтолицыКак вам такая идея?”
Згідно з постом Коваленка, він вважає, що Україна, Білорусь та росія в майбутньому мають об’єднатися в одну державу, зі столицею в Генічеському районі.
Сам “активіст” має багату політичну кар’єру. Ще у 2004- му році він з ціллю дискредитування українського націоналістичного руху, разом з прибічниками влаштовував марші, використовуючи заборонену нацистську символіку та відповідні лозунги. Зараз Коваленко активно роздає інтерв’ю ЗМІ невизнаних республік та “турбується” про майбутнє рідного Генічеського району.