В Херсонській області може з’явитись 58 районів — Гусєв

02 Грудня 2019, 16:16

Після закінчення реформи децентралізації в Херсонській області має залишитись 3 або 4 райони. Та голова обласної державної адміністрації, Юрій Гусєв, вважає, що їх кількість може збільшитись до 58. Аргументує губернатор свою заяву тим, що 58 — це кількість запланованих ОТГ в нашій області, тобто після реформи кожна громада зможе фактично виконувати всі функції колишніх районів.

Я думаю, в зв’язку з тим, що обласною радою схвалено перспективний план створення ОТГ, то на наступному етапі в нашій області може бути 58 районів. Це означає, що кожна громада може мати достатньо функцій та повноважень, щоб забезпечувати всім необхідним . І на моє переконання — не потрібен посередник між обласною владою та громадою, а значить ОТГ, фактично, будуть знаходитись на тому ж рівні комунікації, що й колишні райони” – зазначив Юрій Гусєв.

Також під час форуму присвяченого децентралізації Гусєв заявив, що на місцях у населення вже не виникає сумнівів у потрібності цієї реформи, а значить вдалося досягнути найголовнішого — впевненості самих громад в їх доцільності та невідворотності сталого розвитку.