Прикордонники ознайомили зі своєю роботою юних науковців

11 Грудня 2019, 16:47

Сьогодні, при управлінні Херсонського прикордонного загону пройшли урочисті заходи з нагоди відзначення номінантів творчих робіт з історії прикордонної охорони.  Про це кореспондентам IPC-Херсон розповів прес-секретар херсонського прикордонного загону Іван Шевцов.
За його словами: “обласний конкурс «Український кордон на Херсонщині в козацько-гетьманські часи» був організований за ініціативи начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Малою академією наук учнівської молоді Херсонської обласної ради в літку цього року. Він мав на меті не лише залучити школярів та студентів до пізнавальної, творчої, пошукової та дослідницької діяльності в галузі історії, а й підвищити їх інтерес до історії рідного краю, виховання патріотизму, почуття національної єдності та самоідентифікації. Конкурс проводився у номінаціях: науково-дослідний проєкт; історичне есе; електронна презентація; живопис.”
Загалом учасники конкурсу представили понад 100 робіт і авторів кращих з них нагородили кубками та грамотами від прикордонного відомства та Малої академії наук.
Прикордонники провели для дітей та їх батьків екскурсію по управлінню загону, ознайомили з діяльністю прикордонного відомства та продемонстрували основні види озброєння.