Порядок перетину українцями тимчасового кордону з Кримом не зміниться

24 Грудня 2019, 13:46

В середині грудня прем’єр-міністр України, Олексій Гончарук, повідомив про те, що з 1-го березня українці зможуть потрапити до Росії тільки за закордонним паспортом. Одразу ж деякі ЗМІ розповсюдили це правило й на кордон з територією тимчасово окупованого півострова. Кореспонденти IPC-Херсон запитали про цю проблему начальника південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергія Мула.
“На даний момент ніякої інформації про можливу зміну порядку перетину тимчасового державного кордону з Кримським півостровом немає. Нововведення, скоріш за все, будуть стосуватися лише кордону України безпосередньо з РФ. Ми вважали та вважаємо Крим частиною території нашої держави, тому, природно, що ні про які зміни при перетині адмінмежі, наразі, не йдеться“, – зазначив Мул.
На запитання чи готові нові КПВВ, що щойно було відкрито, до можливого збільшення пасажиропотоку з 1-го березня 2020 року, Сергій Мул відповів, що при їх проєктуванні було передбачено таку можливість. Наразі пропускна межа КПВВ “Каланчак”, для прикладу, становить 1000 автомобілів та 4000 осіб на добу, що значно перевищує кількість тих, хто бажає перетнути кордон. Та за умов збільшення навантаження на три КПВВ в Херсонській області з 1 березня , ДПСУ готова збільшити кількість своїх службовців на цій ділянці кордону, що  посилить пропускні можливості модернізованих пунктів пропуску.