Пільгові кредити на житло в Херсонській області отримають три особи

19 Грудня 2019, 19:57

Близько сотні ветеранів АТО/ООС та тимчасово переміщених осіб, подали документи в Держмолодьжитло, намагаючись отримати пільговий кредит на придбання власної нерухомості. Та через обмежену кількість виділених на програму пільгового кредитування коштів, отримати позику зможуть лише три  особи. Про це кореспондентам IPC-Херсон повідомив директор Херсонського регіонального управління Держмолодьжитло Юрій Волкович.
“Зважаючи на те, що дана програма була пілотною, на неї було виділено не так багато коштів в цьому році. На пільгове кредитування уряд виділив 200 мільйонів гривень — 100 для ветеранів, 100 для ВПО. На Херсонську область, відповідно кількості цієї  категорій громадян, було виділено трохи більше 2-х мільйонів гривень. Зрозуміло, що цієї суми не вистачило б на придбання житла усім бажаючим. Тому в порядку живої черги нами було обрано три людини, які візьмуть участь у проєкті цього року та отримають кошти”, – зазначив Волкович.
За його словами з трьох погоджених кредитів два буде надано ветеранам війни на Сході України та один – сім’ї вимушених переселенців з Горлівки.