На херсонському Майдані влаштували святкове чаювання

06 Грудня 2019, 20:31

Більше сотні херсонців зібрались на головній площі міста, щоб відзначити День ЗСУ. З собою вони принесли смаколики та напої та влаштували імпровізоване чаювання просто неба. Херсонці наголошують — навіть такі, на перший погляд не пов’язані з армією акції, сприяють моральній підтримці наших збройних сил.
“Повага до збройних сил країни, в якій ти живеш, повинна бути a priori. – розповів кореспондентам IPC – Херсон активіст та фотохудожник Олекандр Андрющенко. – Не зважаючи, що я належу до покоління, яке народилося ще Радянському Союзі, та тієї країни вже немає, а є Незалежна Україна. Для того, щоб вона й надалі залишалась такою потрібно підтримувати її армію усіма засобами, навіть якщо це просто така акція з кавою.”
Оксана Погомій, один з організаторок акції, зазначає — допомога моральна для наших військових рівнозначна філіжанці теплої кави чи пакета з печивом, тому саме такий формат заходу.
“Такий формат ще дуже цікавий тим, що люди можуть прийти і комфортно поспілкуватися. Я знаю, що багато у кого з військових буває депресія, тому ми вийшли виказати їм нашу підтримку та сказати “Дякую!” – додала пані Оксана.
Окрім підтримки моральної, волонтери також провели на Майдані збір коштів в підтримувальних морських піхотинців, що базуються у Скадовську.

Фотозвіт з дійства за посиланням.