Кожен другий херсонець з соціально вразливих верств населення потребує правової допомоги.

04 Грудня 2019, 17:42

Майже три чверті опитаних херсонців (74%), що представляють вразливі верстви населення,  протягом трьох років мали певні життєві проблеми, які вимагали правового вирішення. Про це кореспондентам IPC – Херсон розповіла Голова правління Мережі правового розвитку, директорка ГО «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір» Наталя Бімбірайте.

Багато херсонців з соціально вразливих груп мають цілий «букет» питань, що потребує допомоги юристів. Майже кожен третій з опитаних має проблеми у сфері соціальних виплат та пільг (36%), медичного обслуговування (31%) та житлово- комунального господарства (30%). Кожен десятий має проблемні стосунки із службовцями та представниками влади (11% опитаних). Це в п’ять разів більше, ніж аналогічний показник серед звичайних херсонців.” – наголосила Бімбірайте.

За її інформацією, окремі питання потребують правової допомоги серед вразливих категорій населення вдвічі частіше, ніж серед звичайних херсонців. При цьому, опитування показує, що не всі усвідомлюють потребу і готові звертатися за правовою консультацією. 40% представників незахищених верств населення не звертаються за правовою допомогою.