Головою Бериславської РДА призначено Романа Ставроста

02 Грудня 2019, 18:03

Про це під час селекторної наради повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.
“Це великий аванс даний президентом, який вам потрібно підтвердити” – зазначив голова ХОДА, , звертаючись до голови РДА. Згідно з декларацією Романа Ставроста він є засновником та власником юридичної фірми “Метіда”, зареєстрованої у Бериславі.  Інформація про грошові активи, цінні папери та рухоме майно в декларації відсутня.

Єдина задекларована нерухомість,  квартира в Херсоні, площею 32.5 кв. метри,  перебуває у власності дружини, Світлани Ставрост. Пані Світлана також є власницеюй приватного підприємства “Парфенон Акрополя”, що займається продажем нерухомості. Судячи з декларації чоловіка, цей бізнес не приносить доходу, бо єдиним його джерелом названа заробітна плата, отримана за основним місцем роботи у Херсонській міській клінічній лікарні  імені О.С.Луначарського – Світлана Ставрост працює сімейним лікарем.  

Тогорічний дохід від професійної діяльності Романа Ставроста склав 50500 грн.

За даними  Єдиного державного реєстру, Роман Ставрост також був підписантом ПП “Агрофірма “Милівська”, що заснована  ТОВ “СП “Злато Таврії”. Заступником директора, орендодавцем та кредитором цієї компанії є депутат обласної ради Ігор Йосипенко (БПП) – керівник ПП “Історико-культурний комплекс “Кам’янська Січ” та один із найбільших аграріїв Бериславського району. Згідно даних ресурсу Посіпаки, Роман Ставрост є помічником депутата Йосипенка. 

Відомо також, що раніше Ставрост очолював осередок Радикальної партії Олега Ляшка, був помічником народного депутата України Дениса Силантьєва ( 8 скликання) та чинного депутата обласної ради від РПЛ Василя Зеленчука.

Попередник Ставроста, Олександр Гомон, пропрацював на цій посаді майже 3 роки.