Дві громади на Херсонщині отримали відзнаки від програми DOBRE

02 Грудня 2019, 15:21

За результатами конкурсу, в якому взяли участь 8 регіонів України що співпрацюють з програмою DOBRE, було нагороджено Кочубеївську та Асканійську ОТГ. Про це під час форуму присвяченому самоврядуванню в Херсоні повідомила Юлія Єсмуханова , представниця Програми Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID) в Україні. До уваги брались темпи розвитку доступності освіти, медицини, покращення  інфраструктури та доступу громадян до надання адмінпослуг. За сумою цих показників було виведено єдиний “Індекс спроможності місцевого самоврядування”, який й допоміг визначити переможців.

Ми визначили громади, які розвивалися найшвидше під час нашої співпраці, – заявила під час форуму  Юлія Єсмуханова, – ми маємо 3 категорії : “міські”, “сільські” та “селищні” громади. Оцінювався прогрес за останні 3 роки, з початку співпраці з нашою програмою. Тож Кочубеївська ОТГ стала переможницею у категорії “сільські громади”, а Асканійська зайняла друге місце серед “селищних” громад з восьми областей України”.

Громади — переможці конкурсу отримали грошові премії на подальший розвиток власної інфраструктури — Кочубеївська 75, а Асканійська — 35 тисяч доларів США.

Докладніше про діяльність програми DOBRE на Херсонщині в матеріалі наших колег