До Присиваської ОТГ приєднають село Новотроїцького району

12 Грудня 2019, 12:40

Згідно з розпорядженням, підписаного головою Херсонської обласної державної адміністрації Юрієм Гусєвим, село Новомиколаївка Новотроїцького району приєднається до Присиваської ОТГ, що утворилась з населених пунктів Чаплинського району.
У розпорядженні йдеться про те, що 14 листопада Григорівською сільською радою, що входить до складу Присиваської ОТГ, було прийнято рішення “Про добровільне приєднання територіальної громади села Новомиколаївка до Присиваської сільської об’єднаної територіальної громади».


Рішення про таке об’єднання викликало багато дискусій. Зокрема голова Новотроїцької районної ради, Юрій Коцегубов, виступаючи на форумі самоврядування, заявив, що 80% населення Новомиколаївки виявили бажання приєднатись до іншої, Громівської ОТГ.
“Ми прийняли рішення районної ради, затвердили опитувальний лист та згідно з законодавством провели опитування населення. Та отримали дивний результат — 80% села насправді хочуть в Громівську ОТГ, Новотроїцького району. Та сільський голова Новомиколаївки всіляко гальмувала ці опитування, лобіюючи інтереси саме Присиваської громади.” – розповів кореспондентам IPC-Херсон Юрій Коцегубов.
За словами пана Юрія в подібних випадках потрібно створювати незалежні консультативні комісії, котрі, опитавши громадян, мають робити висновок про доцільність приєднання до тієї чи іншої ОТГ.