До кінця 2019-го в Сірогозах планують відкрити нові очисні споруди

12 Грудня 2019, 18:36

Нову станцію біологічного очищення стічних вод планують відкрити до кінця поточного року у Нижніх Сірогозах. Вони мають повністю відповідати европейським стандартам . Очищена вода не матиме сторонніх запахів, буде повністю безпечна, а самі споруди не завдаватимуть ніякої шкоди для екології. Про це кореспонденту IPC-Херсон розповів заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир.

” Цей об’єкт важливий не тільки для мешканців Нижніх Сірогоз, а для всієї області та України. Сьогодні в нашій державі збудовано лише 3 подібні біологічні станції очищення стічних вод. Очищення води на цьому обладнанні відбувається за допомогою активного мулу, що є сучасною альтернативою радянським методам  очищенню хімічними засобами. В майбутньому навіть на полі фільтрації можна облаштовувати “зелену” зону, оскільки процедура очищення є природною та повністю безпечною. ” – розповів Козир.

Унікальність цього об’єкта полягає в тому, що для його функціонування не потрібний оператор. Всі дані про роботу очисних споруд можна подивитися через інтернет. Споруди будуються за кошти ДФРР. Замовником виступив Департамент ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу Херсонської ОДА.