У Новотроїцькому районі з’явиться “незапланована” ОТГ

26 Листопада 2019, 11:54

Перед самим голосуванням за перспективний план децентралізації депутатами обласної ради, було прийнято рішення прислухатись до побажання населення Новотроїцького району та створити на його території ще одну громаду — Чкалівську.

Про це «ІРС-Херсон» повідомила Оксана Сілюкова, директорка Херсонського центру розвитку місцевого самоврядування.

“В області буде не 57, як планувалось до самого моменту голосування, а 58 громад. Ми вирішили піти на зустріч людям та створити додатково Чкалівську ОТГ у складі Чкалівської, Подівської та Чумако — Шляхівської селищних рад. Місцеве населення саме виступило з децентралізаційною ініціативою, а ми підтримали їх прагнення”, – зазначила пані Оксана.

Тож на території Новотроїцького району буде утворено не 3, а 4 об’єднані громади. Ще раніше розглядався варіант “один район — одна громада”, як це було зроблено в сусідньому Генічеському районі. Та від цієї ідеї відмовились через віддаленість більшості сіл від районного центру, що суттєво ускладнює доступ їх мешканців до отримання адміністративних послуг.

Нагадаємо, 15 листопада на позачерговій сесії обласної ради депутати проголосували за перспективний план формування територій громад Херсонської області.