У Херсоні залишаються без опалення 5 шкіл та дитсадок

11 Листопада 2019, 13:05

На 11 листопада у Херсоні залишаються без опалення 5 шкіл та дитячий садок.

Про це 11 листопада на селекторній нараді у ОДА повідомив міський голова Володимир Миколаєнко, передає «ІРС-Херсон».

«По «ТЕЦ» – 2 школи без опалення (№31 та 53). І з нашої вини школа №36, там закінчуються ремонтні роботи. По «Херсонтеплоенерго» – школа №47 та школа «Хабад»: вчора з’явився порив, отримують дозволи (бо там проходять мережі «Херсонобленерго»), і починають розриття. Думаю, до кінця дня це питання знімуть. По ТЕЦ – один дитсадочок №7 у Таврійському мікрорайоні без тепла, роботи вже ідуть», – повідомив Миколаєнко.

Нагадаємо, 8 листопада у  Херсоні розпочався опалювальний період. Наразі МКП «Херсонтеплоенерго», АТ «Херсонська ТЕЦ», ПП «Херсонтеплогенерація», ДП «Теплотехсервіс» ТОВ «Група компаній «Теплотехніка» запустили котельні та надають теплоносій для об’єктів соціальної сфери, житлових будинків та інших споживачів міста, повідомляють і міській раді.

За словами директора МКП «Херсонтеплоенерго» Сергія Харченка, деякі ОСББ відмовилися приймати тепло і опалювати будинки, аби зекономити:

«Через те, що більшість будинків Острова, Житлоселища та Таврійського не стали приймати теплоносій, відбувався критичний перегрів котлів і доводилося їх виключати. Ці мікрорайони обігріваються за рахунок великих котелень, які подають тепло значній кількості багатоповерхівок. Тож, вночі у суботу не раз прийшлося відключати котли і знову їх запускати. А це величезне навантаження на обладнання та колосальні затрати газу».