Схема територіальної оборони області є недостатньо скоординованою — Гусєв

28 Листопада 2019, 15:48

Голова Херсонської обласної адміністрації вбачає у теперішній схемі територіальної оборони області декілька вад, що, за його словами, будуть виправлені найближчим часом. Про це він повідомив «ІРС-Херсон», відповідаючи на питання після колегії ХОДА 28 листопада.

“Нас наразі не влаштовує координація та готовність до виступу територіальної оборони у випадку особливого періоду. Ми разом з Міністерством оборони України уклали директиву з Міністерством оборони Естонії про перейняття досвіду наших прибалтійських партнерів. У них існує в складі збройних сил окремий підрозділ, що займається питаннями саме територіальної оборони. Перейняття досвіду країни — члена НАТО підвищить обороноздатність регіону”, – вважає Гусєв.

Після впровадження плану в дію в 2020 році на території області планується провести навчання оновленої тероборони.

Нагадаємо, у Херсонській області запустять пілотний проект територіальної оборони за естонською моделлю.

Про цеповідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк на своєму каналі у Telegram.

«Разом з міністром оборони Естонії Юрі Луйком ми підписали декларацію про наміри щодо співробітництва у сфері територіальної оборони. По суті, ми зараз у процесі розробки актуальної і сучасної Концепції територіальної оборони України, для чого вивчаємо всі найкращі практики. І досвід створення Естонської спілки оборони тут буде неоціненний», – заявив міністр.

За ініціативою голови Херсонської облдержадміністрації Юрія Гусєва було укладено домовленість про запуск пілотного проекту за естонською моделлю в Херсонській області. Очікується, що проект дасть змогу зрозуміти, які підходи до організації територіальної оборони будуть ефективніші в українських умовах.