Приєднання до вже створених ОТГ на Херсонщині: нюанси (відео)

13 Листопада 2019, 11:16

Про процеси створення ОТГ на базі міст обласного значення на Херсонщині у рамках реформи децентралізації та чи є можливим приєднання до вже існуючих громад «ІРС-Херсон» розповів Леонід Жовтило, радник з питань децентралізації Херсонського центру розвитку місцевого самоврядування.

Як коментує експерт, на Херсонщині спостерігається процес приєднання до вже існуючих об’єднаних територіальних громад. Законодавство це дозволяє. Однак, згідно з законом, добровільно приєднатися до об’єднаної територіальної громади має право громада, яка відповідно до перспективного плану формування територій громад належить до цієї ОТГ.

«На сьогоднішній день ми маємо Зеленопідську ОТГ, до якої мають бажають приєднатися. Питання у перспективному плані. Тавричанська сільська рада – знову ж таки питання у перспективному плані. Приєднання до Милівської сільської ради територіальної громади з Нововоронцовки – вони мають бажання, прийняли рішення про приєднання, але не можуть отримати позитивний висновок, тому що згідно перспективного плану входять до Новоолександрівської ОТГ Нововоронцовського району.

Є сільські ради, які мають можливості, але не мають бажання. Вони згідно перспективного плану входять до цієї громади, але не мають бажання приєднуватися. Інші – навпаки», – зазначив Леонід Жовтило.

https://www.facebook.com/IPC.Kherson/videos/428927311361219/?__xts__[0]=68.ARCcojTCwQ_weeoCS8gC9treyTxvNltOWdGF9zXqk-PJbpKtU8bb7g1pvw9sMBSXJlYensn40icuNaB5niXKTec11wxrYR7if_6gCyZrCN3FH0_e_tHMk3pogIKC3UntN_TGa7ARwH3xafcita4R0NaFmTBjQwzMnRLAd0ClLeFkxjqkvTmBZ4GcnwFyPMuy9RzLrvjgWgxQGY7eo8_z2G-lBIGYcC7cVPE_lmIF8yJwHA3D2XGZyeO0uXCoj7ZtuU7DsoMHcq4UAPfMvMt1bcBJt_W2Ut62dEij5ktwzMZdYdKr0imIjCr964yfpCDfBE5U0UdUaBRIKCUwjXwTxNQT5Tgxl5YTiQMly6yJ&__tn__=-R

Нагадаємо, на 15 листопада скликають позачергову сесію Херсонської обласної ради. На засіданні мають розглянути питання “Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Херсонської області”. На жовтневій сесії розгляд цього питання відклали.