Представництво президента у АРК матиме офіси у Києві та Херсоні

14 Листопада 2019, 10:20

http://www.ppu.gov.ua

Представництво президента у АРК матиме два офіси – стратегічний центр знаходитиметься у Києві, а тактичний центр – у Херсоні.

Про це постійний представник Президента України в АР Крим Антон Кориневич повідомив на брифінгу у Києві, передає «ІРС-Херсон».

За словами Кориневича, стратегічний офіс у Києві займатиметься винесенням кримського питання на загальнодержавний рівень, а офіс у Херсоні залишиться тактичним центром для допомоги громадянам тимчасово окупованого півострова.

“17 жовтня Президент України підписав новий указ про Представництво Президента України в АР Крим, яким значно посилені спроможності нашого органу. Згідно з цим указом стратегічний центр Представництва буде знаходитися у місті Києві, а тактичний центр, безумовно, залишиться у місті Херсоні. Таким чином, ми працюватимемо у двох містах, щоб залишати можливість ефективно допомагати нашим громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території, але разом з тим, щоб мати зв’язки з центральними органами виконавчої влади і щоб бути, умовно кажучи, в центрі подій і виносити кримське питання на загальнодержавний порядок денний”, – повідомив Кориневич.

За словами постійного представника Президента України в АР Крим, всі органи, які працюють над кримським питанням, знаходяться у Києві, зокрема Кабмін та інші органи центральної виконавчої влади.

«Знаходячись в іншому місті, ми втрачаємо в оперативності. Питання Криму навіть в межах України, не говорячи вже про міжнародний рівень, не буде вирішуватися в обласному центрі при всій повазі до цього чудового міста. Але херсонський офіс необхідний, щоб цей тактичний підрозділ надавав необхідні послуги кримчанам – сприяв в отриманні документів, у вступі до українських вишів, наданні житла чи захисті прав тих, хто реально перемістився з тимчасово окупованих територій через КПВВ і потребує допомоги. З цим Представництво усі ці роки справлялося і воно буде продовжувати це робити», – вважає Кориневич.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський призначив юристку Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) Дар’ю Свиридову першою заступницею постійного представника президента в Автономній Республіці Крим. Крім того, глава держави призначив координаторку правозахисної організації «КримSOS» Тамілу Ташева заступником представника президента в АРК.

26 червня Володимир Зеленський призначив вченого-юриста, фахівця з міжнародного гуманітарного та кримінального права, правозахисника Антона Кориневича постійним представником президента України в Автономній Республіці Крим.

Про те, хто очолював представництво президента України в АР Крим з моменту його офіційного створення в 1994 році (на папері воно існувало з 1992 року – ред.) читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Палата представників».