Позиція Представництва Президента у Криму щодо облаштування ЦНАПів на КПВВ “Чонгар” та “Каланчак””

27 Листопада 2019, 10:56

У Постійному Представництві Президента в АР Крим оприлюднили позицію відомства щодо облаштування ЦНАПів  і сервісних зона на КПВВ на адміністративній межі з півостровом.

Про це йдеться у заяві на офіційній сторінці Представництва у “Facebook”, повомляє “ІРС-Херсон”.

“У зв‘язку з різноманітними домислами та маніпуляціями, які з’являються в певних колах і серед певних людей, щодо облаштування #ЦНАПів і сервісної зони на #КПВВ на адміністративній межі з ТОТ АР #Крим Постійний Представник Президента в АР Крим Антон Кориневич зазначив позицію Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим.

Представництво ПІДТРИМУЄ облаштування ЦНАПів на КПВВ, звісно, за умови, що відповідні органи зможуть там забезпечити належний рівень захисту інформації. Кримчани, які перетинають адмінмежу лише з метою здати/отримати певні документи, повинні мати таку можливість безпосередньо на КПВВ.

Ми також підтримуємо розбудову належної сервісної зони на КПВВ. Сервісної зони, яка включатиме все те, що так необхідне кримчанам: аптеку, обмін валют, кімнату матері та дитини, кафе, належного стану санвузли, автостанцію, магазин з нормальним вибором товарів.

Окрім цього, ми підтримуємо необхідність забезпечення транспортного сполучення з найближчими населеними пунктами від КПВВ та якісне дорожнє покриття аби стимулювати кримчан подорожувати країною та підтримувати зв’язки з Батьківщиною”, – зазнаачили у Представництві.

Нагадаємо, 15 листопада на адмінкордоні з Кримом на території Херсонської області запрацювали оновлені режимні зони КПВВ «Чонгар» та «Каланчак».