Опалювальний сезон на Херсонщині розпочато – Гусєв

02 Листопада 2019, 18:28

Опалювальний сезон на Херсонщині розпочався 1-го листопада. Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, відповідаючи на питання кореспонденту Центру журналістських розслідувань та «ІРС-Херсон».

«Херсонська ТЕЦ отримала номінації від «Нафтогазу». Рішенням міського голови перенесено запуск опалювального сезону у обласному центрі до 8 листопада. Ми повністю готові. Маємо окремі питання, які вирішуються у робочому порядку. Що стосується запуску опалювального сезону у районах, станом на 12 годину 1 листопада 60% котелень вже були запущені», – повідомив Гусєв.

Корективи в графік опалювального сезону вносить тепла осінь. З нового тижня синоптики обіцяють, що температура вдень підніметься до +18.

Щодо ситуації з постачанням газу до прикордонного Генічеську, з яким останні 3 роки були проблеми, Гусєв зазначив, що над цим питанням в обласній адміністрації працюють та тримають під контролем.

Нагадаємо, старт опалювального сезону у Херсоні перенесено у зв‘язку з погодними умовами  на 8 листопада. Про це повідомив перший заступник міського голови Ігор Козаков.

Обласний центр з гідрометеорології впродовж наступного тижня прогнозує сталу теплу погоду без зниження температури до нуля градусів, що дає можливість місту розпочати опалювальний сезон пізніше.

Але це не стосується автономних котелень, які забезпечують теплом лікарні, дитячі садки, школи, – вони вже обігрівають заклади, повідомили у міській раді.