Де на Херсонщині тепло

04 Листопада 2019, 11:22

На 4 листопада на Херсонщині запущені 23 котельні з 61 (37%). У Херсоні – 9 котелень, Каховці – 7, Голій Пристані – 4, Олешках – 3.

Про це 4 листопада на селекторній нараді у ОДА повідомив Віктор Рассолов, заступник директора облдепартаменту ЖКГ, передає «ІРС-Херсон».

За його словами, всі теплопостачальні підприємства області, які надають послуги з централізованого опалення, мають номінації на природний газ.

«На сьогоднішній день погодні умови змінюються на краще. Це дасть змогу нам зекономити певну кількість коштів та зекономити той газ, який ми зараз купуємо на зовнішніх ринках. Це для економіки області та країни також важливо», – повідомив на нараді голова ОДА Юрій Гусєв.

«Підключено до теплопостачання дошкільних закладів 246 з 471 (52%), закладів освіти 230 з 427 (54%), закладів охорони здоров’я 43 з 88 (49%)», – повідомив Рассолов.

За його словами, відповідно до наказу МОЗ, температура повітря у дошкільних навчальних закладах має бути +19 до +23 градусів за Цельсієм, приміщень ЗОШ +16+23 градусів.

У Херсоні подавати теплоносій до житлових будинків планують з 8 листопада – через потепління.

«За два дні Херсонська ТЕЦ розігрівається і на понеділок на 11 листопада теплоносій піде до житлових будинків. Що стосується лікарень, дитячих садочків та шкіл, то сьогодні практично всі лікарні міста мають теплоносій, 4 поліклініки мають централізоване опалення, тож матимуть його у кінці цього тижня або на початку наступного. З 58 шкіл 22 мають опалення, а також 9 садочків. Будемо за потреби включати маленькі котельні “Херсонтеплоенерго” для опалення садочків та шкіл. Сьогодні розпломбується 5 ФАПів (Петрівка, Богданівка, Молодіжне, Інженерне, Сонячне) і буде там тепло»,  – повідомив на селекторній нараді міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.

Нагадаємо, старт опалювального сезону у Херсоні перенесено у зв‘язку з погодними умовами  на 8 листопада.