На відкритому після ремонту КПВВ “Чонгар” не працюють туалети

28 Листопада 2019, 18:18

Фото "ІРС-Херсон"

На відкритому після ремонту КПВВ “Чонгар” не працюють туалети, а громадян не пропускають всередину приміщення для проходження паспортного контролю, змушуючи чекати на вулиці.

Порушення виявили під час повторного моніторингового візиту до КПВВ «Чонгар» представника Уповноваженого з дотримання прав жителів АРК Ісмаїла Халікова та працівників Сектору регіонального представництва в АР Крим, повідомляє “ІРС-Херсон” з посиланням на інформацію Уповноваженого Верховної ради з прав людини.

“Однак моніторами були виявлені порушення. На час перевірки працював лише один туалет у бік тимчасово окупованого Криму. В бік материкової частини України громадяни були взагалі позбавлені цієї можливості. Працівники прикордонної служби пояснили це проведенням ремонтних робіт, які мають завершитись найближчим часом.

Крім цього, моніторами встановлено грубе порушення прав громадян з боку працівника Державної митної служби України, який не пропускав громадян всередину приміщення для проходження паспортного контролю, змушуючи чекати на вулиці. При цьому, температура повітря на момент перевірки становила 0 градусів при сильному вітрі. У черзі перебували особи з інвалідністю та люди похилого віку. Їхні прохання пропустити всередину були проігноровані. Після втручання працівників Секретаріату Уповноваженого безперешкодний доступ громадян було відновлено”, – повідомляється на сайті Уповноваженого.

Нагадаємо, 15 листопада після ремонту відкрили режимні зони КПВВ “Чонгар” та “Каланчак” на адмінкордоні з Кримом.