На реконструкції КПВВ зекономили близько 30% – голова ОДА

16 Листопада 2019, 16:04

За попередніми розрахунками під час ремонту КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» вдалося зекономити близько 30%.

Про це 15 листопада під час відкриття після ремонту режимної зони КПВВ «Чонгар» повідомив голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, передає «ІРС-Херсон».

За його словами, на реконструкцію режимних та сервісних зон двох КПВВ було передбачено близько 100 млн. грн. Це кошти донорів, які були передані до державного бюджету, зазначив Гусєв.

«За попередніми розрахунками, у нас буде економія до 30% від початкової очікуваної вартості… Ви пам’ятаєте цю дискусію за участі представників міністерства інфрастурктури 13 липня (під час візиту президента на КПВВ «Чонгар» та представлення Гусєва на посаді – ред.), коли говорили про те, що для реалізації всього проєкту потрібно 170 мільйонів, а є лише 100? На сьогоднішній день можна сказати, що цих 100 достатньо. Для нас головне, що ми досягнули результату в межах тих кошторисів, які були передбачені», – повідомив Гусєв.

Остаточну суму в «Укрзалізниці», яка здійснює реконструкцію КПВВ, обіцяють назвати пізніше.

Нагадаємо, 15 листопада на адмінкордоні з Кримом на території Херсонської області запрацювали оновлені режимні зони КПВВ «Чонгар» та «Каланчак».