На Херсонщині відкриють офіс євроінтеграції

18 Листопада 2019, 13:47

На Херсонщині мають відкрити офіс євроінтеграції.

Про це 18 листопада на брифінгу ЗМІ повідомив голова ОДА Юрій Гусєв, передає «ІРС-Херсон».

За його словами, це питання вже погоджене, очікується на рішення Кабміну. Гусєв сподівається, що це станеться цього тижня.

«Це моя пропозиція, яку я з перших днів роботи нового Уряду пропонував віце-прем’єр-міністру Дмитру Кулебі. Дмитро підтримав цю ідею та, побачивши статистику настроїв євроінтерграції, сказав, що нам потрібен цей офіс. Я розділяю цю ідею. Я очікую, що найближчим часом Уряд прийме це рішення», – повідомив Гусєв.

Нагадаємо, основна функція таких офісів – донесення до людей з регіонів, що євроінтеграція – це не абстракція, а конкретні речі для розширення можливостей всіх жителів України. Офіси стануть простором, де українці зможуть отримувати консультативну допомогу, відвідувати різноманітні просвітницькі заходи, дізнатися, як маленькому виробнику знайти партнера по торгівлі в ЄС та загалом дізнатися інформацію про всі можливості, що надає євроінтеграція громадянам. Крім того, тут буде надаватися якісна консультативно-правова допомога з базових питань європейського законодавства.