На Херсонщині 67% медзакладів готові до медичної реформи

29 Листопада 2019, 14:09

На Херсонщині відповідно до прийнятих рішень обласною, міськими та районними радами підлягають автономізації та переходу на фінансування за програмою медичних гарантій 55 закладів охорони здоров’я, у тому числі 26 обласних закладів, 10 – міських та 19 центральних районних лікарень.

На сьогодні автономізовано 37 закладів охорони здоров’я, що становить 67%, решта закладів знаходиться у процесі перетворення.

Про це заступниця директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Ліна Бондарева повідомила на колегії Херсонської ОДА, передає «ІРС-Херсон».

«Сьогодні неприйняття рішень про перетворення закладів охорони здоров’я на комунальні неприбуткові підприємства ставить під загрозу медичне обслуговування цілих міст, районів і громад. І я вважаю це злочинною бездіяльністю», – вважає голова ОДА Юрій Гусєв.

Нагадаємо, з 1 квітня 2020 року запрацює програма медичних гарантій. Договори про медичне обслуговування населення медичні заклади укладають з Національною службою здоров’я України. Для цього вони мають перетворитися на комунальні некомерційні підприємства, встановити комп’ютери та інформаційну медичну систему для підключення до національної системи електронного здоров’я eHealth.