На адмінкордоні з Кримом невідомі підпали автівку на базі “Аскера”

23 Листопада 2019, 12:54

фото ГФ "Аскер"

Невідомі підпали автівку на території наметового містечка громадського формування “Аскер” неподалік від КПВВ “Чонгар” на адмінкордоні з Кримом. Про це повідомляє IPC-Генічеськ з посиланням на речницю формування Евеліну Арифову.

Підпал стався з використанням запальної суміші увечері п’ятниці, 22 листопада. Евеліна Арифова пов’язує те, що сталося, безпосередньо із діяльністю формування.

“Це напад на “Аскер”, – прокоментував ситуацію сайту IPC-Генічеськ ветеран російсько-української війни, представник громадянської ініціативи “За звільнення Криму” Анатолій Величко.

За його словами, автомобіль перебуває на балансі формування “Аскер”. У зв’язку з підпалом активісти звернулися до правоохоронних органів.

Про деталі події активісти розкажуть 23 листопада о 17.00 на пресконференції в медіа-центрі IPC-Генічеськ. Онлайн-трансляція заходу відбуватиметься на сторінці медіа-центру у Фейсбуці за посиланням: https://www.facebook.com/IPC.Genichesk.

Як повідомлялося, нещодавно ветерани батальйону “Айдар” закликали усіх фермерів та підприємців, “що терплять утиски від авторитетів і бандитів”, звертатися до “Айдару” та громадського формування “Аскер”.

Нещодавно активісти формування також висвітлювали та висловлюся стосовно спроби вивозу плит біля КПВВ “Чонгар”.

Нагадаємо, 20 вересня 2015 року почалася безстрокова акція з громадянської блокади Криму. Активісти блокували рух вантажного транспорту, який прямував до Криму з продуктами і товарами. Акція була ініційована лідерами кримськотатарського народу. Економічна блокада стала першим етапом. У листопаді 2015 року розпочався другий її етап – енергетичний. У середині січня 2016 року акція з блокади Криму змінила формат. Активісти організували громадське формування “Аскер” та несуть службу з прикордонниками на адмінмежі з Кримом.

При цьому громадське формування “Аскер” не залишає своїх пунктів біля адмінмежі з Кримом.