«Ми ставимо завдання до кінця року завершити процес децентралізації», – Бутрій

28 Листопада 2019, 16:29

У Херсонській ОДА сподіваються до кінця року завершити процес децентралізації.

Про це 28 листопада на колегії в ОДА повідомив перший заступник голови ОДА Дмитро Бутрій, доповідаючи про  проект програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2020 рік, передає “ІРС-Херсон”.

Перший заступник голови ОДА вважає, що прийняття Херсонською обласною радою оновленого  Перспективного плану формування територій громад Херсонської області дозволить продовжити реформу на новому рівні.

«Ми ставимо завдання до кінця року завершити процес децентралізації, щоб абсолютно всі громадяни області мали можливість будувати своє майбутнє в об’єднаних територіальних громадах. Є на це повноваження і кошти. Зростає активність людей», – вважає чиновник.

За словами Бутрія, наразі на території області вже створено 33 громади, в тому числі в містах обласного значення – Новій Каховці та Голій Пристані.

“Наразі 62,3% населення області – це мешканці спроможних територіальних громад. 27,3% – це жителі ОТГ та міст обласного значення, до яких приєдналися територіальні громади та майже 35% мешканці міст обласного значення, які визнані відповідно до закону спроможними громадами. Повністю покрита об’єднаними територіальними громадами територія Горностаївського району, від 99% до 50% заповнені ОТГ Чаплинський, Каланчацький, Іванівський, Голопристанський та Каховський райони. Ще 7 районів області мають покриття ОТГ до 49%. На жаль, 5 районів залишаються поки не покриті ОТГ», – повідомив перший заступник голови ОДА.

Нагадаємо, 15 листопада на позачерговій сесії обласної ради депутати проголосували за перспективний план формування територій громад Херсонської області.