Херсонський центр розвитку місцевого самоврядування реорганізують

07 Листопада 2019, 12:35

Херсонський центр розвитку місцевого самоврядування чекає реорганізація. З нового року організація матиме назву «Регіональний офіс програми «U-Lead з Європою», більше не матиме наглядової ради та перейде в пряме підпорядкування головного офісу в Німеччині.

Про це під час ранкової кави з журналістами повідомила Оксана Сілюкова, директорка ХЦРМС, передає «ІРС-Херсон».

За її словами, у вже реорганізованому офісі залишаться чотири штатні співробітники: регіональний керівник, радники з фінансових та муніципальних послуг, юридичних питань та децентралізації. Всі вони обиратимуться на конкурсній основі.

«За потреби будуть долучатися й інші спеціалісти, які працюватимуть на декілька областей. Загалом програма «U-Lead з Європою» діятиме в Україні ще 4,5 роки. Але тепер ми не будемо займатися розглядом документів спільно з облдержадміністрацією або захистом перспективного плану формування територій громад. Наш основний фокус буде на вже створені ОТГ», – зазначила Оксана Сілюкова.

Перед переформатуванням роботи у Херсонському центрі розвитку місцевого самоврядування підбивають підсумки роботи з травня 2017 року.

Так, організовано та проведено 165 тренінгів і семінарів, в яких взяло участь майже 3 000 осіб;
545 робочих зустрічей та виїзних консультацій, до яких долучилось більш як 10 000 жителів громад;
99 виїзних консультацій з приводу об’єднання територіальних громад;
Понад 200 опрацьованих проєктних заявок;
3,3 млн. грн. сумарно залучених коштів з різних джерел (без ДФРР та інфраструктурної субвенції) в розвиток громад;
Надання консультацій з приводу підписання шести договорів про міжмуніципальне співробітництво, з яких один вже зареєстровано;
7 з 9 громад, що отримали допомогу Центру з написання заявки на модернізацію ЦНАП в межах Програми “U-LEAD з Європою” стали переможцями конкурсу.

Нагадаємо, що завершення процесу добровільного об’єднання громад та адміністративно-територіальної реформи в Україні анонсовано на 2020 рік.