Гусєв про створення ОТГ у Генічеському районі: «Спиратимемось на думку людей»

08 Листопада 2019, 10:07

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв прокоментував «ІРС-Херсон» ситуацію зі створенням ОТГ у Генічеському районі, де нещодавно виступили проти формули «Один район – одна громада».

«Ця дискусія триває. Є представники району, які за концепцію «Один район – одна громада», є представники окремих населених пунктів, які за те, щоб на Арабатській стрілці зявилась окрема об’єднана територіальна громада. На сьогоднішній день закон передбачає добровільне об’єднання і я буду спиратись на ті рішення місцевих рад, які мають  бути прийняті у відповідності цього закону, щоб приймати відповідні рішення по об’єднаним територіальним громадам», – прокоментував Гусєв.

Херсонська обласна рада 18 жовтня відклала розгляд проекту рішення сесії, присвяченого внесенню змін до перспективного плану формування територій громад області. У ньому передбачалося створення у Генічеському районі єдиної ОТГ.

«Я думаю, що раніше (ніж знову на сесії розглянуть перспективний план – ред.) буде прийнято рішення парламентом про те, що обласна рада не буде впливати на децентралізацію так, як це відбувається сьогодні. Щодо Генічеську, там призначений новий голова районної державної адміністрації. Він виїжджає і спілкується з людьми. Ми спиратимемось на думку людей», – зазначив голова ОДА.

Нагадаємо, сільські та селищні голови Генічеського району підписали лист до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та народного депутата від 185-го округу Херсонщини Володимира Іванова (партія «Слуга народу») з проханням «розглянути можливість залишення регіону без об’єднання громад взагалі, і залишити функціонування місцевих рад на тому рівні, який є зараз» у випадку запровадження цієї формули.