«Децентралізаційну» сесію обласної ради призначено на день очікуваного візиту Президента

13 Листопада 2019, 14:19

На сайті Херсонської обласної ради оприлюднено дату проведення позачергової сесії. 15 листопада депутати мають зібратися задля розгляду питання “Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Херсонської області”. На минулій сесії цей документ вже було винесено на голосування, та потрібної кількості голосів він так і не набрав. План мали відправити на доопрацювання, а голова обласної ради Владислав Мангер пообіцяв зібрати позачергову сесію та розглянути це питання ще раз у листопаді, повідомляє “ІРС-Херсон”.

Зазначимо, що 15 листопада очікується візит Президента України Володимира Зеленського на відкриття режимної зони КПВВ “Чонгар”, що було анонсовано ще влітку. В такому разі більша частина депутатів з Генічеського, Новотроїцького та Чаплинського районів, вочевидь, віддасть перевагу вояжу на Чонгар задля власного піару, аніж відвідинам сесії. Крім того, того ж дня у Бериславському районі відбудеться економічний форум «Таврійські горизонти», який, скоріш за все, також зацікавить частину народних обранців більше, ніж перспективний план. Тож позачергова сесія обласної ради може не зібрати мінімальної кількості депутатів, що загрожує не прийняттю перспективного плану формування територій громад Херсонської області з ще однієї спроби. Це, в свою чергу, може призвести до того, що 8 новоутворених ОТГ на території області не отримають інфраструктурної субвенції з державного бюджету. Тож, що для херсонських депутатів важливіше — добробут виборців чи власні бізнес-інтереси – дізнаємося вже цієї п’ятниці.

Нагадаємо, новий очільник Херсонської ОДА Юрій Гусєв залишиться без посади, якщо вчасно не будуть завершені роботи з облаштування контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» та «Чонгар» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом. Про це 13 липня заявив президент України Володимир Зеленський після представлення Гусєва на КПВВ «Чонгар» та узгодження з ним строків облаштування режимних та сервісних зон – 15 листопада та 20 грудня цього року відповідно.