У Херсоні відкрили сквер імені Дениса Лошкарьова

14 Жовтня 2019, 13:22

В одному з районів Херсона відкрили сквер, що названо ім’ям загиблого в ООС лідера місцевої “Самооборони”, бійця Національної гвардії України Дениса Лошкарьова. Сквер знаходиться на перехресті вулиць Купецької та Мостової біля Свято-Миколаївського морського собору.

На його території висаджено близько сотні дерев та кущів, а також змонтовано ігровий майданчик для дітей.

– Для нас важливо те, – розповіла “ІРС-Херсон” голова Херсонського осередку “Самооборони” Інна Усачова, – що окрім зеленої зони тут буде ще й спортивний майданчик для дітей, адже саме задля їх майбутнього Денис поклав своє життя. Те, що скверу було присвоєно його ім’я для херсонців є дуже символічно, адже сам Денис мешкав неподалік та його власні діти відтепер зможуть відпочивати в сквері названому на честь їх батька — Героя.

Окрім родини Лошкарьова на відкриття скверу прийшли й родичі інших херсонців, що загинули на Сході України. Зокрема батько загиблого командира батальону “Херсон” Руслана Сторчеуса Олаксандр Сторчеус, зазначив, що тенденції щодо найменування топографічних об’єктів в місті іменами сучасних героїв несе неоціненну ідеологічну та дидактичну користь.

– Нас багато – тих, хто втратив в цій війні свого захисника, свою опіку та залишилися самотні в цьому хаосі життя. Та ми не здаємось! Ні на Сході, де вже діти інших батьків боронять нас, не в мирних містах, де ми намагаємось зберегти пам’ять про загиблих у цій війні, – зазначив Олександр Сторчеус.

Окрім зелених насаджень в сквері імені Дениса Лошкарьова встановили пам’ятний знак з інформацією про загиблого Героя.

Нагадаэмо, Денис Лошкарьов загинув 15 грудня 2018 року. Був учасником Революції Гідності, засновником херсонської Самооборони, активним захисником міста від проросійських сил, волонтером.