У Станіславській ОТГ запрацювало вуличне радіо “Голос громади”

08 Жовтня 2019, 11:23

фото: Анна Сербін

У Станіславській ОТГ Херсонщини запрацювало вуличне радіо “Голос громади”. Про це IPC-Генічеськ повідомила спеціалістка з комунікації та зв’язків із громадськістю Станіславської ОТГ Анна Сербін.

“Радіо запрацювало вперше, для збільшення проінформованності громадян та налагодження комунікації. Адже є вісник громади, його читають в основному люди пенсіонного віку, хтось читає новини в групі громади у Фейсбуці, а є хтось, хто взагалі не отримує інформацію. Тож виникла така ідея, поширювати інформацію через гучномовці у двох селах громади. Ініціатором впровадження гучної трансляції є Сонько Раїса”, – розповіла Анна Сербін.

фото: Анна Сербін

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За її словами, наприкінці вересня відбувся перший пілотний вихід в ефір через гучномовці у селі Станіслав, у селі Широка балка мовлення планують налаштувати на цьому тижні.

Назву для радіо обрали завдяки опитуванням в соціальних мережах. Перемогла назва “Голос громади”.

Проект “Радіо “Голос громади” реалізується в рамках проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні», який впроваджується у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

фото: Анна Сербін

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В рамках проекту закуплено обладнання, відремонтовано та облаштовано радіостудію, ініціативна група пройшла навчання.

Про новини в громаді тепер інформуватимуть через гучномовці з 08 до 10 ранку в с. Станіслав (щосуботи),  та в с. Широка Балка (щосереди). Працюватиме 4 рубрики «Закон і порядок»,  «Інтерв’ю»,  «Новини за тиждень», «Поздоровлення на замовлення». Всі ефіри у записі будуть виставлятися на каналі в Youtube.

Як повідомлялося раніше, у селах Софіївка та Станіслав Станіславської ОТГ з’явилися активні зони відпочинку для молоді.