У Новоолексіївці знову намагаються утворити свою ОТГ

01 Жовтня 2019, 09:07

Новоолексіївський селищний голова Олександр Бурковський

У Новоолексіївці Генічеського району Херсонщини знову ініціювали питання щодо створення об’єднаної територіальної громади. Про це під час круглого столу в медіа-центрі IPC-Генічеськ повідомив Новоолексіївський селищний голова Олександр Бурковський, передає IPC-Генічеськ.

“4 жовтня буде сесія, будуть створюватися робочі групи, будемо знову йти по цьому шляху. З тією базою, яка у нас є, йти до Генічеського району немає сенсу. У нас є все для того, щоб працювала наша окрема ОТГ”, – наголосив Бурковський.

За його словами, і Новоолексіївські депутати, і виконком та він особисто проти об’єднання зі всіма громадами Генічеського району в одну ОТГ.

На сесії 12 вересня депутати ухвалили рішення ініціювати добровільне об’єднання територіальних громад селища Новоолексіївка Новоолексіївської селищної ради, сіл Веснянка, Люблінка, Новодмитрівка Новодмитрівської сільської ради, Бойове, Ярошок, Олексіївка Олексіївської сільської ради та сіл Семихатка, Салькове, Ясна Поляна, Червоне Червонської сільської ради в Новоолексіївську територіальну громаду з центром у Новоолексіївці.

“Після того, як пройдуть наші підрахунки, думаю, ми зможемо бути окремою територіальною громадою, тим паче, що у нас для цього є все необхідне. Є лікарня, є пожежна частина, є швидка допомога, є соціальна служба, відкрили ЦНАП: надаємо адмінпослуги не тільки жителям району, але й жителям Криму, дві школи, два садочка, працює 18 підприємств”, – акцентував Бурковський.

Він зазначив, що в 2016 році Новоолексіївські депутати також добивалися створення ОТГ, однак тоді отримали негативний висновок від Херсонської обласної державної адміністрації.

Раніше, про наміри утворити окрему ОТГ також повідомляли у Щасливцевській сільській раді.

В Україні відбувається децентралізація – передача повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей – органам місцевого самоврядування. Станом на вересень в Україні створена 951 ОТГ, у Херсонській області – 34. У Генічеському районі досі не створено жодної ОТГ. За перспективним планом, усі громади Генічеського району планують об’єднати в одну ОТГ.