Район на Херсонщині виступив проти децентралізації та формули “Один район – одна громада”

11 Жовтня 2019, 18:45

Генічеський район Херсонщини виступив проти децентралізації та формули “Один район – одна громада”. Сільські та селищні голови Генічеського району підписали лист до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та народного депутата від 185-го округу Херсонщини Володимира Іванова (партія “Слуга народу”) з проханням “розглянути можливість залишення регіону без об’єднання громад взагалі, і залишити функціонування місцевих рад на тому рівні, який є зараз”, повідомляє «ІРС-Генічеськ».

У листі висловлюється переконання, що реформа децентралізації в Генічеському районі “не полегшить життя місцевому населенню, а навпаки погіршить стандарти життя для рядового громадянина України”.

“Об’єднання громад в одну велику територіальну громаду з центром в місті Генічеськ не несе перспективного розвитку нашій громаді, і такі дії є неприйнятними і такими, що обмежують право територіальних громад на місцеве самоврядування”, – йдеться у документі.

Ситуацію, що скалалася у районі, «ІРС-Херсон» прокоментував перший заступник голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій.

«Сьогодні взагалі, для мене дивно, що вони взагалі просять Кабінет міністрів як виключення не впроваджувати реформу в Генічеському районі. Ви розумієте, це неможливо. Генічеський район є територією України, такого не може бути, реформа проводиться по всій території. А це є просто небажання. Небажання взагалі щось робити. Це позиція сільських голів, і зрушити цю ситуацію, щоб покращити життя наших громадян, наших людей, жителів їхніх громад, я бачу, бажання нема. Це особисті корисні інтереси, не більше. Треба подумати про майбутнє. Реформа є незворотньою», – повідомив Бутрій.

В перспективному плані формування ОТГ все ж пропонується утворити у Генічеському районі одну ОТГ.

Нагадаємо, для розгляду на сесії Херсонської обласної ради 18 жовтня направлений проект перспективного плану формування територій громад Херсонської області зі змінами. В ньому все ж пропонується утворити у Генічеському районі одну ОТГ.