Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підозрюваного в участі у «Самообороні Севастополя» Резуника

09 Жовтня 2019, 17:41

Прокуратура АРК за результатами досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасника так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника за участь у діяльності незаконного збройного формування. 2 жовтня Резуник був звільнений з під варти під заставу.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає “ІРС-Херсон”.

«Прокуратура АР Крим за результатами досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасника незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» громадянина Р., за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань)», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, кримінальна відповідальність за вказаний злочин передбачена у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчим відділом Головного управління Нацполіції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Нагадаємо:

  • 11 червня 2019 року співробітники Нацполіції АРК разом з прикордонниками затримали у КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, члена так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника, який у 2014 році сприяв Росії в окупації півострова. Зловмисник, який перебував у розшуку, арештований Херсонським міським судом.
  • Резуник їхав на материкову Україну, аби поновити український паспорт. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (участь у діяльності непередбачуваних законом збройних формувань). Резуник стверджує, що під час окупації Криму Росією був лише «волонтером».
  • 18 липня Херсонський міськсуд продовжив до 20 серпня арешт Резуника. Слідчі Главку Нацполіціі в АРК зачитали заарештованому і його адвокатам підозру Ірині Резуник – дружині Степана Резуника – в скоєнні злочину, передбаченого ст.260 ч.2, ст.27 ч.5 КК України (пособництво в діяльності незаконно створеного збройного формування «Самооборона Севастополя»).
  • 19 серпня Херсонський міськсуд продовжив на 60 діб термін арешту Степану Резунику з можливістю внесення застави в сумі 321 тис грн.
  • 26 вересня Херсонський міськсуд залишив чинним запобіжний захід у вигляді арешту щодо Степана Резуника, однак зменшив йому суму застави до 240 тис грн. 2 жовтня за Резуника внесли заставу і його звільнили з під варти. Адвокати Резуника тимчасово зняли йому квартиру в Києві