На Херсонщини планують провести форум представників грального бізнесу

20 Жовтня 2019, 12:16

До кінця листопада в Херсонській області планується провести всеукраїнський форум представників грального бізнесу, що в перспективі може принести регіону немалі дивіденди. Про це під час чергової сесії обласної ради заявила Тетяна Ужвій, директор Департаменту інвестиційної та туристично — курортної діяльності ОДА.

– Ми підтримуємо ініціативу президента щодо легалізації казино, спираючись на багатий міжнародний досвід в цьому напрямку. – каже Тетяна Ужвій, – Це надасть величезні надходження до місцевих бюджетів та збільшить кількість бізнес туристів, як це було, наприклад, в Грузії.

Херсонська область, за словами Ужвій, хоча й має деякі мінуси для розвитку грального туризму, як то незадовільну інфраструктуру та віддалене знаходження від великих українських міст, те ці фактори перекриваються позитивними моментами. Насамперед це наявність двох морів та вже доволі розвинена система курортів, що з часом можуть бути пере профільовані саме під ігрові майданчики.

– Ми розуміємо, що туристи їдуть на бренд, наприклад Київ, Львів, Одеса. Тому нам потрібно розвивати свій бренд Херсонщини, а ним може стати саме гральний бізнес. Бізнес туристи, що їдуть у відпустку аби цілеспрямовано витратити гроші в гральних залах є набагато вигіднішими візитерами, чим ті, що відвідують регіон задля сімейного відпочинку. – підсумувала пані Ужвій.

Та хоча обласна рада не виділила кошти на проведення форуму, Тетяна Ужвій сподівається, що він має відбутися найближчим часом за кошти спонсорів та партнерів.