На Херсонщині – найдорожче опалення в Україні: оприлюднені тарифи

09 Жовтня 2019, 18:07

У Державному агенстві з енергоефективності та енергозбереження України оприлюднили середньозважені тарифи на теплову енергію, вироблену з використанням газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету.

Про це повідомляє “ІРС-Херсон”.

Як зазначають у агенстві, розрахунки здійснено на виконання статті 20 Закону України «Про теплопостачання» та відповідно до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, її транспортування та постачання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.09.2017 № 679.

Згідно з розрахунками,  найдорожча гігакалорія у – Херсонській області: 1688 грн. Найдешевша – у Чернівецькій області: 993 грн. У столиці – 1154 грн/Гкал.

Як пише “Страна.ua”, у більшості регіонів нові цінники поки не оголосили. Прогнози невтішні – гряде чергове подорожчання.

Згідно з розрахунками Держенергоефективності, у порівнянні з минулим роком, середньостатистична гігакаколрія подорожчала на 50-250 гривень, тобто приблизно на 5-15%.

Нагадаємо, на Херсонщині наразі технічна готовність об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до опалювального сезону становить у середньому 90%. Централізованим постачанням в області забезпечуються 1267 будинків в містах Олешки, Херсон, Каховка, Гола Пристань. Готовність будинків до централізованого опалення на 15 вересня складає у середньому 60%. Низький рівень готовності відмічається по місту Херсону.