Миколаєнко Гусєву про затоплений Херсон: «Ситуація зрозуміла і прогнозована»

07 Жовтня 2019, 11:00

Фото з "Фейсбук"

7 жовтня під час селекторної наради голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв звернувся до міського голови Херсона Володимира Миколаєнка щодо ситуації, яка виникла вихідними у обласному центрі.

Через дощі місто виявилося затопленим, у соцмережах городяни масово скаржилися на неможливість пересуватися обласним центром, передає «ІРС-Херсон».

«Я вчора був у Києві на тренінгу голів ОТГ і бачив ганебні фотографії про те, як затопило місто Херсон. З чим це повязано і які заходи ви плануєте вживати? Ми ж усі усвідомлюємо, що осінь і весна – це період дощів, і нам потрібно попрацювати з ливневою каналізацією, з усім необхідним для того, аби у нас не було таких жахливих наслідків дощів?», – запитав Гусєв.

На думку міського голови Херсона Володимира Миколаєнка, ситуація «абсолютно зрозуміла і прогнозована».

 «Ситуація абсолютно зрозуміла і прогнозована. Ви самі кажете: осінь. Працювали бригади, які розчищали зливову каналізацію. Розчищають, вода йде, листя несе, забивається знову. Біля кожної «ливневки» людину не поставиш. Проїжджаємість була. Мене інформували: до кінця дня все почистили», – відповів міський голова Херсона.

«Ми живемо у сучасному світі, ми бачимо прогноз погоди, знаємо,  коли у нас дощі, давайте до цього готуватись… Давайте зробимо так, щоб таке у нас було в останній раз. Не можуть бути в 21 столітті в обласному центрі  європейської держави такі наслідки дощів!», – закликав Гусєв.

«Юрій Веніамінович, давайте біля кожної зливової решітки поставимо по людині. Хай вони стоять та чистять ту листву. Виходить так… КП «Дорожник працював… Я вас почув», –  завершив розмову Миколаєнко.

На відео цей фрагмент можна переглянути на 43-ій хвилині 30 секунд.