Херсонські депутати не підтримали звернення “проти капітуляції” (списки голосів)

18 Жовтня 2019, 13:24

На черговій сесії Херсонської обласної ради, депутати не підтримали звернення до президента та Верховної Ради з вимогою “недопущення капітуляції у російсько — українській “ війні

.

 

Питання “з голосу” намагався провести депутат від “Самопомочі” Володимир Куріков.
У зверненні містилося 6 пунктів. Серед них – не продовження закону про особливий статус Донбасу, припинення намагання відвести війська в зоні ООС, притягнення до кримінальної відповідальності всіх хто зазіхав на державний суверенітет та розірвання дипломатичні відносини з РФ.
“Ми, депутати Херсонської обласної ради, – йшлося у зверненні, – рішуче застерігаємо щодо недопущення капітуляції України в російсько — українській війні. Та рішуче застерігаємо щодо необдуманих дій, пов’язаних з ухвалою нової редакції закону про особливий статус Донбасу.”
Більшість депутатів вирішили, що текст звернення є надто радикальним та з 47 присутніх в залі “За” проголосували лише 12.

 вважаю, що зовнішня політика — це справа президента та Міністерства закордонних справ,  прокоментував результати голосування голова Херсонської обласної Ради Владислав Мангер ми повинні вирішувати місцеві питання, а не зовнішньополітичні.
Сам Мангер був серед тих, що не підтримав прийняття звернення. Сесія закінчилась під крики “Ганьба!” патріотично налаштованих городян, що пообіцяли влаштувати кожному з не проголосувавши депутатів “коридор зради”.