Зеленський: Вирішене питання з житлом в Одесі для звільнених з полону моряків

12 Вересня 2019, 20:49

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вже вирішене питання з виділенням житла в Одесі для звільнених з російського полону моряків ВМСУ, які повернулись на батьківщину 7 вересня в рамках обміну з Росією утримуваним особами.

Президент України Володимир Зеленський (в центрі) зі звільненими з полону моряками ВМСУ, Київ, 12.09.2019 Фото: president.gov.ua

Про це глава держави повідомив під час зустрічі з українськими моряками та членами їхніх родин, яка відбулась в четвер, 12 вересня, у неформальній атмосфері на парковому подвір’ї Маріїнського палацу у Києві, передає “ІРС-Херсон”.

Зеленський привітав військовослужбовців з поверненням на Батьківщину та окремо подякував рідним захоплених моряків за підтримку, яку вони надавали.

Фото: president.gov.ua

«Вони – такі ж герої, як і ви. Вони робили все, щоб вас повернути, а ми їм допомагали», – сказав президент, звертаючись до моряків.

Він наголосив, що операція з повернення українців з Росії була надскладною. До процесу було залучено багато людей та органів влади, які злагоджено працювали над цим питанням.

Фото: president.gov.ua

«Було дуже складно тримати це в секреті, коли залучено так багато людей», – зауважив Зеленський.

Глава держави також поінформував, що наразі вже вирішене питання з виділенням житла в Одесі для звільнених моряків.

В свою чергу моряки подякували президенту за повернення додому, а декілька з них запросили його на власні весілля.

Фото: president.gov.ua

Під час зустрічі Зеленський вручив морякам подарунки – президентські годинники.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо: серед звільнених військовополонених моряків – мешканці Херсонщини: Михайло Власюк, Віктор Беспальченко, Сергій Чуліба. 

  • 7 вересня у київському міжнародному аеропорту «Бориспіль» зустріли українських політв’язнів і військовополонених моряків ВМСУ, яких доставити з Росії в результаті обміну утримуваних осіб між Україною та РФ.
  • Офіс президента України опублікував список українців, які повернулися на батьківщину. В рамках масштабного обміну Україна передала Росії 35 осіб.
  • Українських моряків разом з їхніми рідними привезли до військового госпіталю в Києві, а інших звільнених українців – в лікарню «Феофанія».
  • За рішення Кабміну України усім 35 звільненим українським політв’язням і морякам ВМСУ виплатять по 100 тис грн одноразової допомоги.