Як на Херсонщині від армії ухиляються

17 Вересня 2019, 10:22

Наразі на Херсонщині за результатами порпередніх призовів до армії порушено 12 справ. Про це «ІРС-Херсон» повідомив Анатолій Корнієнко, перший заступник військового комісара військового комісаріату Херсонської області.

«Є відкриті справи – це близько 12 справ по ухильникам. Рішення поки що немає. Чекаємо, що по ним будуть рішення через місяць-два. Ухильники не приходять за повістками, їдуть за кордон і не проживають за адресами, і викликати ми їх не можемо», – зазначив Корнієнко.

Як підкреслив перший заступник військового комісара Херсонської області, в зону операції Об’єднаних сил (ООС) строковики не направляються.

«Згідно рішення РНБО у 2014 році, в зону ООС строковики не направляються. Можливо цим питанням хтось маніпулює, але ні один строковик туди не направляться, тільки контрактники виконують завдання за призначенням», – наголосив Корнієнко.

Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу настає за статтею 335 КК України і передбачає обмеження волі на строк до 3-х років.

Нагадаємо, восени 2019 року на Херсонщині на строкову службу призвуть більше 700 чоловіків, у обласному центрі  – більше 100. Осінній призов розпочнеться з жовтня і триватиме по грудень 2019 року.

https://www.facebook.com/IPC.Kherson/videos/389341261987645/