У Херсоні початок опалювального сезону під загрозою

25 Вересня 2019, 15:21

Фото tec.ks.ua

Одна з головних проблем підготовки до опалювального сезону 2019-2010 р. – отримання номінацій на природний газ АТ «Херсонська ТЕЦ», яка опалює більшу частину житлових будинків обласного центру.

Про це йшлося 25 вересня на колегії ОДА, повідомляє «ІРС-Херсон».

За інформацією НАК «Нафтогаз України», загальний борг підприємств за спожитий природний газ з урахуванням боргів минулих років становить 354,7 млн грн, з них по АТ «Херсонська ТЕЦ» – 148,2 млн грн.

Для отримання номінацій на природний газ АТ «Херсонська ТЕЦ» необхідно сплатити 200,5 млн грн. У разі несплати початок опалювального сезону опиниться під загрозою для 53% споживачів теплової енергії Херсона. У той же час розрахунки за транспортування газу складають близько 20 млн. грн. у «Херсонської ТЕЦ» та більше 3 млн. грн. у МКП «Херсонтеплоенерго».

У Херсонській ОДА шукають можливість аби реструктуризувати борги підприємства. Якщо законодавчо це неможливо, то розглядають варіант звернення до Уряду з пропозиціями змін до законодавства.

«Перспективи розрахунку по боргам виглядають примарними. Чому сформований такий борг, я думаю, що правоохоронні органи, які розбираються в ситуації, яка склалась на «Херсонській ТЕЦ» дадуть оцінку. Нам зараз необхідно вирішити вчасний запуск опалювального сезону», – зазначив голова ОДА Юрій Гусєв.

Нагадаємо, 9 серпня на позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати надали попередню згоду прийняти до комунальної власності майно “Херсонської ТЕЦ”, але без боргів.