Суд у Херсоні зменшив суму застави підозрюваному в участі у «Самообороні Севастополя»

26 Вересня 2019, 18:35

26 вересня Херсонський міський суд залишив у силі запобіжний захід підозрюваному в участі у «Самообороні Севастополя» Степану Резунику та зменшив суму застави з 321 тис грн до 240 тис. 840 грн.

Про це повідомляє “ІРС-Херсон”.

Сторона захисту Резуника клопотала про зміну запобіжного заходу, не пов’язану з триманням під вартою, або зменшення  суми застави.

Представники прокуратури АРК заперечували щодо зміни запобіжного заходу, оскільки, на їхню думку, злочин підозрюваним було вчинено з погрозою застосування насилля та залишаються ризики втечі підозрюваного.

Сам Степан Резуник на суді заявив, що на нього “зі сторони слідства чинився тиск”.

“На блок-посту у житті не стояв. У своїй невинуватості вневнений”, – заявив Резуник.

У разі внесення застави, Резуник має прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора або суду та дотримуватися обов’язків: не відлучатися з Києва, куди мають передати справу для розгляду по суті, без дозволу, повідомляти слідчого, прокурора чи судпро зміну свого місця проживання, здати свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

За інформацією поліції АРК, досудове розслідування по справі Резуника завершене, матеріали кримінального провадження відкриті для ознайомлення стороні захисту. Справа готується до передачі до суду Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, Херсонський міський суд 19 серпня продовжив на 60 діб термін арешту затриманому на адмінкордоні з Кримом члену «Самооборони Севастополя» Степану Резунику з можливістю внесення застави в сумі 321 тис грн.

  • 11 червня співробітники Нацполіції АРК разом з прикордонниками затримали у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Каланчак» на адмінкордоні з окупованим Кримом, члена так званої «Самооборони Севастополя» Степана Резуника, який у 2014 році сприяв Росії в окупації півострова. Зловмисник, який перебував у розшуку, арештований Херсонським міським судом.
  • Резуник їхав на материкову Україну, аби поновити український паспорт. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 КК України (участь у діяльності непередбачуваних законом збройних формувань). Резуник стверджує, що під час окупації Криму Росією був лише «волонтером».
  • 18 липня Херсонський міськсуд продовжив до 20 серпня арешт Резуника. Слідчі Главку Нацполіціі в АРК зачитали заарештованому і його адвокатам підозру Ірині Резуник – дружині Степана Резуника – в скоєнні злочину, передбаченого ст.260 ч.2, ст.27 ч.5 КК України (пособництво в діяльності незаконно створеного збройного формування «Самооборона Севастополя»).